Detail produktu
Vratislavická kyselka Maracuja 6x 0,75 l
Vratislavická kyselka Maracuja je ochucená minerální voda. Je zcela bez konzervatů, barviv a umělých aromat.
Na trh ji dodáváme ve skleněných vratných lahvích o objemu 750 ml a odnést si je můžete v praktické přepravce pro 6 kusů.
Je středně mineralizovaná, uhličitá, se zvýšeným obsahem kyseliny křemičité, studená, hypotonická a přirozeně sycená. Obsahuje pouze přírodní CO2, je tedy přírodně perlivá a není uměle dosycována.
Složení:
- Přírodní minerální voda přirozeně sycená, cukr, maracujová šťáva z koncentrátu (1,5%), regulátor kyselosti: kyselina citronová, vitamin C
- Výživové údaje ve 100 ml: Energetická hodnota 87 kJ /20 kcal, sacharidy 5,0 g - z toho cukry 5,0 g, sůl <0,01 g. Obsahuje zanedbatelné množství tuků, nasycených mastných kyselin a bílkovin. Vitamin C - 8 mg, tj. 10% referenční hodnoty příjmu.
- Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal).
Minerální voda - Vratislavická kyselka
Vratislavickou kyselku si můžete vychutnat nejen s novou příchutí maracuje, ale také čistě přírodní nebo s příchutí citronu či pomeranče. Jak přírodní, tak ochucená minerálka je zcela bez konzervantů, barviv a umělých aromat. Ochucené pak obsahují opravdovou ovocnou šťávu.
Nejlépe chutná ze skla. Podávejte chlazené (10 – 12°C). Uchovávejte v chladu a chraňte před přímým slunečním světlem. Po otevření spotřebujte do 2 dnů. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu.
Doporučujeme konzumovat maximálně 500 ml Vratislavické kyselky denně.
Vratislavická kyselka může být použita jako ochranný nápoj*, který chrání zdraví před účinky zátěže teplem v souladu s nařízením vlády č. 361/2007 Sb. Jedná se o daňově uznatelný náklad. Jako ochranný nápoj ji lze využít při výkonu celkově fyzicky náročných povolání např. ve stavebnictví, zemědělství, lesnictví a sklářském nebo gumárenském průmyslu.
*Vratislavická kyselka je přírodní středně mineralizovaná voda, která obsahuje méně než 6,5 hmotnostních procent cukru a je zdravotně nezávadná.
Historie objevu:
Minerální pramen objevil v údolí mezi Jabloncem nad Nisou a Libercem Karl Skollaude, když si v roce 1862 hloubil studnu. Nezvyklá chuť vody ho zarazila, přisuzoval ji zbytkům střelného prachu. Až po třech letech jej místní lékárník překvapil informací, že se jedná o vzácný léčivý pramen. Z blízka i zdaleka k němu začaly proudit davy lidí. Posléze na místě vznikly lázně, jejichž věž je dodnes symbolem Vratislavické kyselky. Vratislavická kyselka je čerpána ze dvou zdrojů, vrtu TV 4 Jablonec o hloubce 202 m z roku 1964 a vrtu HJ 8 Liberec o hloubce 221 m z roku 1983.
189 Kč
KOUPIT